instagramlinkedin

 

Låt en föreläsare inspirera!

Inners föreläsare motiverar din personal att vilja utvecklas och behålla nya, goda vanor. Inner arbetar 100 % förebyggande.

 

 


 

INNER MOTIVATION

Vem vill inte bli inspirerad?

Vill du lyfta din personal med en föreläsning som gör skillnad? Inners populära föreläsningar ger individer och företag kunskap, motivation och inspiration till en hälsosammare livsstil och viljan att ta första steget dit. Vårt stora utbud av föreläsningar kan komplettera ert pågående friskvårdsarbete, inspirera till kommande hälsoprojekt eller pigga upp er kick-off, konferens, ert kundevenemang eller ledningsgruppmöte.

Vi kan även skräddarsy föreläsningar utifrån era unika intressen och önskemål. Här nedan hittar du några av våra föreläsare, inspiratörer och utbildare inom livsstil, hälsa och beteendeförändringar.


 

Björn Eklöf | Uppsala

”Jag brinner verkligen för att se andra människors utveckling, att se hur någon börjar använda sin fulla potential, skapa balans och må bättre”

Björn är en mycket erfaren föreläsare i Inners koncept och har även aktivt och engagerat bidragit till att vidareutveckla Inners vinnande pedagogik. Han har sedan 2004 föreläst om livsstil, motivation och mental träning på många olika typer av företag, organisationer och events för 10.000-tals personer.

Med mycket skratt, humor och en gnutta allvar så får han åhörarna att inse att de med små livsstilförändringar kan åstadkomma stora resultat i sin livskvalité.Björn arbetar även som mental tränare åt svenska kickboxningslandslaget, chefer och elitidrottare som t ex världsmästarinnan i kickboxning Karin Edenius, proffsboxerskan Mikaela Laurén och racingföraren Axl Danielsson.

Mental balans, kost och motion

Johan Strömwall | Nykvarn

”Ta befälet över Ditt liv – gör medvetna val!”

Johan är en äkta inspiratör som brinner för att motivera människor. Johan föreläser framförallt om hur man får energin att räcka till och hur man beter sig för att en grupp eller ett lag ska bli framgångsrikt samt hur attityder och stil påverkar arbetsplatsen.

Johan har med framgång drivit företag i profilbranschen, haft en lång elitkarriär inom ishockeyn med SM-guld och VM-silver, varit klubbdirektör för Luleå Hockey samt coachat proffslag både i Sverige och utomlands. Johan är även diplomerad ICF-coach.

Många år av högt tempo, prestationskrav och stress gav Johan själv insikt om hur viktigt det är att reflektera och att ens val och prioriteringar är avgörande för att man ska må bra. Johan upplever att Inners livsstilskoncept stämmer väl överens med hans egna värderingar och tankar om hur man kan få en grupp att prestera bättre. Att man ser till varje individ och hjälper till att lyfta denne, varpå man därmed stärker hela gruppen och får alla att må bättre och vara hållbara.

Johan skräddarsyr gärna sina föreläsningar utifrån uppdragsgivarens önskemål och behov. Han föreläser dessutom både på svenska, engelska och tyska

Specialområde: Mental balans, kost och motion

Helena Berggren | Göteborg

Helena är utbildad ICF-coach sedan 2013 samt NLP-coach och Business Practioner sedan 2007. Helena är även utbildad kostrådgivare med KBT-inriktning och har ett flertal ledarskapsutbildningar i ryggsäcken.

Helena har arbetat med friskvård i eget företag sedan 1996 och sedan 2004 på heltid där hon coachat över 7000 personer till en bättre hälsa och livsstil. Helena har jobbat med ledarskap hela sitt vuxna liv, både nationellt och internationellt. Hon är entreprenören som driver två företag och som dessutom är konsult för ett internationellt affärsnätverk. Att få arbeta med människor är Helenas största drivkraft. Helena har tidigare haft ett eget radioprogram som livscoach med över 250.000 lyssnare per vecka. Idag är Helena även en flitigt anlitad föreläsare och moderator.

Helenas devis lyder: ”Resultat får du inte av vad du vet – utan av vad du gör” 

Helena om Inner: Jag gillar konceptet som ser till helheten, allt hänger ihop. Att skapa förändring och att få jobba med det individuellt men samtidigt med andra på mitt företag. Det skapar dynamik och bestående resultat!

Specialområde: Mental balans, kost och motion

Jennie Everman Thuresson | Stockholm

Jennie är en kreativ och mycket engagerad inspiratör, föreläsare och ICF-diplomerad coach med folkhälsovetenskaplig bakgrund. Jennie har bland annat erfarenhet av strategiskt folkhälso- och hållbarhetsarbete från offentlig sektor, coaching inom hållbar livsstil och kostvanor samt 10 år från bank- och finansbranschen. Tack vare kunskap, erfarenhet från olika yrken och branscher och ett outtröttligt engagemang är Jennies föreläsningar en härlig blandning av fakta, forskning, erfarenhet, konkreta tips, igenkänning och humor.

Jennie är övertygad om att alla kan förändra sin livsstil och skapa det liv de önskar med hjälp av tydliga målsättningar, beslutsamhet och små förändringar som gör den nya livsstilen långsiktigt hållbar. Genom varje enskild människas medvetna val för en bättre hälsa skapas hälsosamma arbetsplatser, ett mer hållbart samhälle och en friskare planet.

Specialområde: Folkhälsa, hållbarhet, livsstilsförändring och kost

Christian Arnet | Stockholm

”Finns det en hälsokod för ett långt friskt liv och är det gener eller livsstil som styr hur gamla vi blir och om vi får vara friska?”

Christian Arnet är kulturvetare och TV-producent som bland annat berättat om detta i SVT:s Vetenskapsmagasin. I sina föreläsningar bjuder Christian på inspirerande och fascinerande aha-fakta som han samlat på sig under åren genom intervjuer med världsledande forskare och inte minst genom sina samtal med friska 100-åringar. Christian är även utbildad mindfulnessinstruktör och driver en hälsosajt.

Specialområde: Människans ursprung, friska 100-åringar och mindfulness

Ann Fernholm | Stockholm

”Kunskap är makt – även när det gäller hälsa”

Ann Fernholm är vetenskapsjournalist och disputerad i biokemi. Sedan 2009 har hon granskat vetenskapen bakom våra kostråd. Hennes bok Ett sötare blod, utgiven 2012, fick ett stort medialt genomslag. ”Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning” skrev DN. I uppföljaren Det sötaste vi har berättar Ann om hur socker i för stora doser direkt kan skada människokroppen.

Med sin djupa ämneskunskap har Ann Fernholm förmågan att förklara komplicerade skeenden på ett lättillgängligt vis. Hennes mål är att ge åhöraren den kunskap som krävs för att kunna göra bra val i livsmedelsbutiken.

Ann tror på Inners koncept med personlig coachning, samtidigt som alla på hela företaget får erbjudande om att genomgå en livsstilsförändring. Stöd medarbetare emellan kan vara avgörande för att nå målet – en bättre hälsa.

Specialområde: Kost och hälsa

Mikael Widerdal | Stockholm

”Om du inte tar hand om din kropp – var ska du då leva ditt liv?”

Mikael Diplomerad Mental tränare, avspänningspedagog och kroppsterapeut, Amerikansk polaritetsterapeut och EFT practitioner. I sina föreläsningar engagerar och trollbinder Mikael sina åhörare med sin personliga och tuffa hälsoresa. En hälsoresa som han mot alla odds tog sig igenom.

Tio år senare var Mikael så pass återställd att han valde att börja arbeta fokuserat med de redskap inom mental träning och kroppsterapi som han själv använt så framgångsrikt för att vända sjukdom till välmående. År 2003 fick Mikael det ärofyllda uppdraget att skapa en serie mentala träningsprogram för landets alla Apotek.

Mikaels drivs av och vill vara en del av Inner för att han tror på allas chans att förändra sina liv genom de val vi gör i varje liten stund i vardagen.

Mikaels drivs av och vill vara en del av Inner för att han tror på allas chans att förändra sina liv genom de val vi gör i varje liten stund i vardagen.

Specialområde: Mental träning, sömn samt beteendeförändringar med fokus på rädslor och fobier

Nick Söderblom | Stockholm

 ”Det finns alltid val i livet, se till att du väljer rätt.”

Nick Söderblom har 30 års erfarenhet från personlig träning och mental coachning på allra högsta nivå. Större delen av tiden har han arbetat i Los Angeles och tränat stjärnor som Pierce Brosnan och Olivia Newton-John. Att träna en annan människa är mer än bara träning. För Nicks del så handlar det om att se helheten av den personen, att förstå varför det går dåligt vissa dagar medan andra dagar följer kroppen med i minsta rörelse.
Genom hans gedigna erfarenhet av träning och hälsa, och att kunna träna personer för tex en viss roll, så krävs det människokännedom.

Nick menar på att det är lätt att glömma bort den mentala biten. Man jobbar på som fasen, tjänar mycket pengar och kör ut sig i ett fysiskt träningspass, det gäller att även ladda de mentala batterierna. För att utvecklas som människor, krävs perspektiv på livet. En av hans senaste äventyrsresor gick till Zedona och Grand Canyon. Det tog åtta timmar för gruppen att hika upp på 4 000 meter. Att klara något fysiskt man inte trodde innan man skulle klara och gå utanför sin comfort zone, gör att självkänslan blir starkare och man växer som människa, att vara ute i naturen ger perspektiv på livet och tillvaron och att bli lite smutsig under naglarna och gå svettig några dagar är bara en nyttig erfarenhet.

För mig är inte träning allt, jag ser till helheten och genom att ha en bra balans mellan träning, hälsa och kost får du det liv du förtjänar. För mig handlar det om något större.

Specialområde: Personlig utveckling, hälsa och träning

Caroline Säll | Uppsala

Caroline är certifierad Stress- och friskvårdsterapeut samt Certifierad Livsstilscoach (ICF) med kognitiv inriktning. Sedan 2002 har Caroline föreläst, undervisat och haft workshops inom  olika branscher i näringslivet och skolan där förebyggande hälsa och mindfulness varit i fokus. Med en lärarutbildning i botten, kompletterande studier i folkhälsovetenskap och det goda samtalet förmedlar hon begriplighet och hanterbarhet i livet, så att var och en kan må så bra som möjligt utifrån sina egna förutsättningar. Caroline har varit egen företagare större delen av sitt yrkesverksamma liv periodvis i kombination med anställning   och småbarn. Livspusslet är inte alltid så lätt att få ihop.

Caroline inspirerar och ger kunskap om hur vi kan hantera smärta och värk  samt upptäcka stressrelaterade problem i arbetslivet och privat. Caroline varvar vetenskap med egna erfarenheter på ett lättsamt och tydligt sätt vilket leder till att åhöraren reflekterar över sin egen situation och därigenom utmanar sig själv till förändring.

Specialområde: Stress och livsstilsförändringar, Smärta och värk

Trine Grönlund | Malmö

”Go Slow! – Konsten att sänka tempot utan att tappa farten”

Trine är en passionerad världsmedborgare som arbetade 12 år som chef inom IT- och reklambranschen i New York. Idag är hon eftertraktad och uppskattad föreläsare, programledare och moderator och arbetar aktivt med ”Go Slow” konceptet där hon bekämpar tidsfattigdomen bland västvärldens högpresterande individer, familjer och företag.

Genom sina workshops, föreläsningar och online kurser belyser hon vikten av att kliva ur tidsofferrollen och ta tillbaka reflektionåterhämtning och medvetna val i den snabba vardagen (för att öka såväl produktiviteten, kreativiteten och det allmänna välmåendet). Handfasta, värdefulla tips varvas med aktuell forskning och konkreta cases som kan inspirera dig och ditt företag redan idag!

Specialområde: Återhämtning och produktivitet

Catarina Guldberg | Stockholm

”För att hitta den vackraste gläntan i skogen måste man våga vara vilsen en liten stund”

I sina föreläsningar delar Catarina med sig av konkreta verktyg för att hantera oro, måsten och prioriteringar. Tre saker som har stor betydelse för den dagliga upplevelsen av kontroll och balans. Catarina förmedlar ett oförtrutet hopp om att det går att förändra ett beteende.

Catarina är utbildad socionom och beteendevetare och har 17 års chefserfarenhet från både näringsliv och offentlig verksamhet. Efter en egen stressrelaterad utmattningsreaktion valde hon att vidareutbilda sig till Dipl KBT terapeut och Cert karriärcoach.

Catarina har specialiserat sig på riskbeteende för stress och utbrändhet/utmattning och arbetar med att förebygga obalans av olika slag med utvecklingsinsatser för individ, grupp och ledare. Catarina arbetar även med anhöriga till personer som stressar och ger dem konkreta verktyg både för att stötta den som stressar samt minimera påverkan på den egna balansen.

Specialområde:KBT-terapeut, stress och utmattning

Ingela Guldberg | Bålsta

”Humor och energi är viktiga ledord, även som att ta ut glädjen i förskott – då blir man oftast glad två gånger”
Ingela har mångårig erfarenhet av näringslivet, de senaste 10 åren som egen företagare och konsult inom hälso- friskvårdsbranschen, varav en stor del av tiden som föreläsare och utbildningschef. Ingela är certifierad samtalsterapeut och ICF-coach, diplomerad BodySenseterapeut, diplomerad Kostrådgivare och Mindfulnessinstruktör med mera.

Ingela brukar kalla sig för motivator, eftersom det är en del av hennes drivkrafter. Att kunna inspirera och motivera till att få ett lönsamt företag med motiverade individer är det som hon allra mest brinner för. Genom att förmedla kunskap om vad som händer i ett företag och hos en individ när man mår så gott man kan skapar hon möjlighet för tillväxt och välmående på flera plan.

Specialområde: Stress, mindfulness och kost

Daniel Brolén | Stockholm

Ta kontroll över stressen i din vardag!

”Få bättre balans i tillvaron genom att minska den ohälsosamma stressens inverkan på ditt vardagliga liv!”

Daniel är en passionerad ICF-certifierad coach som har som drivkraft att få individer och grupper att växa och utvecklas. Genom att möta utmaningarna kring ohälsosam stress hjälper Daniel individer att återfå balans i tillvaron och grupper att få en bättre psykosocial arbetsmiljö.

I sina föreläsningar får publiken kunskap om vad stress är samt handfasta tips och verktyg för att kunna påbörja en förändringsresa mot bättre balans i tillvaron genom att minska den ohälsosamma stressens inverkan på vårt vardagliga liv.

Specialområde:Personlig utveckling och livsstil, träning och motion samt ledar- och grupputveckling

Maria Halén | Skokloster, Uppsala

Maria undervisar i Kundaliniyoga professionellt sedan 2010 och några olika teman på hennes kurser är Underbara Rygg, Älskade Mage, Anti-stress och Kontorsyoga. Maria brinner för att få individen att komma i kontakt med kärleken till sig själv och sin kropp, att verkligen känna sin inre kraft och glöd. Av sina elever beskrivs hon som lugn, trygg och energigivande. Maria arbetar även som Ayurvedisk Yogamassör och är utbildad vid Axelssons Gymnastiska Institut i Stockholm.

Om Inner: Det förvånar mig inte alls att Inners koncept är så framgångsrikt och jag delar deras helhetssyn på hälsa. Det känns fint att få vara med och bidra!

Specialområde: Kundaliniyoga och meditation

 Roland Nahringbauer | Uppsala

Roland är Internationellt Certifierad Kundaliniyogalärare och har undervisat i yoga och meditation för människor i olika åldrar på olika platser i över tio år. Vid hans föreläsningar, workshops och kurser får deltagarna egna upplevelser av vad yoga och meditation kan ge – ett inre välbefinnande som inspirerar till fortsatt utövande, livsstilsförändringar och positiva fysiska, mentala och känslomässiga effekter.

Med en bakgrund som naturvetare och ingenjör kan han logiskt och vetenskapligt förklara varför yogan och meditationen fungerar, och på ett enkelt sätt instruera så att alla kan vara med. Musik och gongspel är andra uppskattade inslag när Roland undervisar. Finns möjlighet så tar han gärna yogan ut i naturen t ex med Breathwalk, en form av meditativ promenad där olika andningsmönster kopplas till stegen.

Det viktigaste i Kundaliniyoga är din egen upplevelse. Den träffar dig rakt i hjärtat. Inga ord kan ersätta din egen erfarenhet.

Roland om Inner: ”Inners helhetsperspektiv harmonierar väl med yogans syn på människan och världen där allt är förenat. Visdom, kunskap och beprövad erfarenhet som testats i många tusen år kan hjälpa oss på vägen mot ökad hälsa, självkännedom och välbefinnande.”

Specialområde: Livsstilsförändringar med hjälp av yoga och meditation. Andning, människans energisystem, stress, återhämtning, självförtroende och självkänsla.

Anders Bernström | Norrtälje

”Det går att påverka/förändra! Jag hjälper till att öppna upp dörrar till personlig insikt/utveckling för att minska utanförskapet, samt skapa förståelse för varför vi människor reagerar/agerar som vi gör i olika situationer”.

Anders är en erfaren föreläsare inom områden som ”Våld och våldets konsekvenser”, Vi och De och Vem är jag?” som han rest runt och föreläst om i skolor och på andra platser i hela landet under många år.
Bakgrunden till Anders föreläsningar bygger till viss del på studier, men det mesta är egna livserfarenheter från hans uppväxt, hans tid som ambulanssjukvårdare i Sverige och inom FN i olika krigshärdar, samt hans arbete inom socialtjänst och kriminalvård.

Ingen lämnar en föreläsning med Anders opåverkad och många har tackat honom för att de fått hjälp till insikt och möjlighet att se på sina egna och andras liv utifrån ett nytt perspektiv. Anders avslutar alltid sina föreläsningar på ett lite annorlunda sätt som ger åhöraren ett antal minuter till eftertanke, innan den självklara stunden till frågor och diskussioner börjar.

Specialområde: Utanförskap, Personlig utveckling, Krishantering

Peter Wallenskog | Stockholm

”Min största ledarskapsutmaning inträffade när jag var föräldraledig med fem söner i åldern 1 – 12 år i två år – endera fick jag alla mot eller med mig. Det situationsanpassade, inkluderande ledarskapet sattes på sitt yttersta prov. Det gick bra, men oj vad jag var tvungen att revidera uppfattningar!”.Peter Wallenskog, VD Inner Sweden AB. F d officer i Flygvapnet och Armén, Civ ek Handelshögskolan Stockholm, har jobbat som bankdirektör SEB, koncerncontroller Telia, entreprenör för Genline AB – noterat och sålt till Ancestry.com – och har svart bälte i karate. Nu är det mest simning och spatserturer som gäller.

Ledarskapsreflektioner från Peter:
”När andra ser problem, ser jag möjligheter. Vad kan göras tvärtom? Det är lätt att säga, men att verkligen leva detta, andas det, gör skillnad.”
”Skillnaden mellan en person som lyckas och en som misslyckas är att den som lyckas vågar misslyckas. D v s att göra.”

”En modig ledare vågar erkänna att man gjort fel – det skapar respekt!”

Specialområde: Ledarskaps- och ledningsutveckling

Annika Dopping | Stockholm

Annika är en erfaren TV– och filmproducent, moderator, föreläsare, skribent, konceptutvecklare och kommunikationskonsult med ett unikt och vittomfattande nätverk. Hon är specialiserad på hållbarhet i alla former, framför allt inom hälsa, miljö, ledarskap och mänskliga frågor.

Som föreläsare vill Annika stärka publikens motståndskraft/buffertförmåga mot inre och yttre påfrestningar och öka individens beredskap för oförutsedda händelser. Hon lyfter fram och fokuserar på vägar till ett hållbart samhälle i alla dess beståndsdelar, såväl fysiskt och praktiskt som mentalt, socialt, känslomässigt och existentiellt.

Specialområde: Hållbarhet inom hälsa, personlig utveckling och ledarskap

 Johan B Svedberg | Stockholm

”När vi möter missbruk och beroende på vår arbetsplats behöver vi vara rustade. Vi behöv se saker och ting för vad de egentligen är, hitta modet att möta problemet och ta vår respektive del i ett kollektivt ansvar. Det finns enorma besparingar att göra, både vad gäller lidande och pengar”

Johan arbetade i tolv år på en av landets ledande tidningsredaktioner som musik- och nöjesskribent. Samtidigt var han aktiv i ett missbruk av droger och alkohol. Sedan den 6 april 2009 har Johan varit nykter och drogfri och under flera år arbetat heltid med att hjälpa andra människor med att göra en förändring i sitt liv och lämna droger och kriminalitet bakom sig.

Johans föreläsning är en ögonöppnare för att vi ska lära oss att se när ett missbruk tagit sig in på en arbetsplats, hur arbetsmiljön och medarbetarna påverkas, men också hur vi kan göra skillnad. Alltihop flätas samman med Johans egen historia och erfarenheter av att ha haft ett missbruk i arbetslivet.

Specialområde: Alkohol och droger på arbetsplatsen